جمعه, 3 آذر 1396
رو عنوان : مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
عنوان : رئیس مركز تحقیقات سرطان خوزستان با بیان این‌كه بیماری سرطان معمولا در افراد پیر و مسن بروز می‌كند، گفت: متاسفانه در خوزستان ابتلا به سرطان در سنین پایین‌تر بسیار بالا است و شیوع زیادی دارد
تاريخ :
 ۱۳۹۵/۱۱/۱۱

دکتر عبدالحسن طلایی زاده

رئيس مركز تحقيقات سرطان خوزستان با بيان اين‌كه بيماري سرطان معمولا در افراد پير و مسن بروز مي‌كند، گفت: متاسفانه در خوزستان ابتلا به سرطان در سنين پايين‌تر بسيار بالا است و شيوع زيادي دارد.

دكتر عبدالحسن طلايي‌زاده در همايش پويش ملي مبارزه با سرطان كه سه شنبه 5 بهمن ماه 95 در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز برگزار شد، اظهار كرد: در زمينه بيماري سرطان صحبت‌ها و حرف‌هاي بسياري زده شده اما در عمل مي‌بينيم كه يا كم‌كاري شده است و يا اين حرف‌ها با عملكرد ما منافات دارند.

وي با تاكيد بر اين‌كه مبارزه با بيماري هولناك سرطان، به اقدام و عمل دلسوزانه واقعي از تمام اركان جامعه نياز دارد، تصريح كرد: همه اركان، نهادها و اقشار جامعه بايد قاطعانه ورود و همكاري كنند تا مبارزه با اين بيماري تحقق يابد. مبارزه با سرطان تنها وظيفه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي نيست و ممكن است بسياري از وزارتخانه‌ها در اين زمينه دخيل باشند و حتما بايد تلاش كنند.

رئيس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز افزود: ممكن است اين سوال مطرح شود كه نقش گمرك در مبارزه با بيماري سرطان چيست؛ در حالي كه سيگار يكي از شناخته‌ترين عوامل بروز بيماري سرطان است، در حال حاضر از يك سو با واردات بدون كنترل سيگار به كشور از برخي مرزها و از سوي ديگر با توليد روزافزون سيگار در كارخانجات داخلي مواجه هستيم. ماليات بر واحد توليد اين محصول در كشور تنها 5 درصد است در صورتي كه ماليات بر واحد محصولات صنعتي يا خدماتي گاه تا 20 درصد و حتي بيشتر است.

طلايي‌زاده افزود: اخيرا مجلس تصميم به افزايش ماليات بر وارد سيگار به 10 درصد را گرفته و معلوم نيست كه اين تصميم به تاييد شوراي نگهبان خواهد رسيد يا نه. اين وضعيت حاكي از آن است كه در زمينه مبارزه با سيگار به عنوان يكي از اين عوامل بروز سرطان يا عزم جدي نيست و يا اصلا قصد كار كردن در اين زمينه وجود ندارد.

وي بيان كرد: متاسفانه در زمينه بيماري سرطان در سخن‌گفتن، جدي هستيم اما در عمل هيچ جديتي ديده نمي‌شود. در كشور  فارغ از سلايق سياسي و عقيدتي، بايد هر فردي كه با هر شيوه‌اي در رابطه با اين بيماري فعاليت مي‌كند، مورد حمايت قرار گيرد تا بتوانيم با اين بيماري هولناك مبارزه كنيم.

رئيس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز بالا رفتن سن را يكي از مهم‌ترين عوامل مستعد در بروز بيماري سرطان در كشور ايران دانست و گفت: در جهان به علت كنترل حوادث طبيعي و غيرطبيعي، بيماري سرطان دومين عامل مرگ است اما در ايران حملات قلبي و عروقي، حوادث طبيعي و غيرطبيعي و بيماري سرطان به ترتيب عوامل نخست مرگ و مير هستند. بيماري سرطان بيماري افراد مسن است و بروز اين بيماري معمولا در افراد پير بيشتر ديده مي‌شود.

طلايي‌زاده اظهار كرد: متاسفانه در خوزستان ميزان ابتلا به سرطان در سنين پايين‌تر بسيار بالا است و شيوع زيادي دارد كه اين امر ناشي از عوامل ژنتيكي است.

وي نسبت به سوء تبليغات رسانه‌هاي خارجي در زمينه مصرف الكل هشدار داد و تصريح كرد: مصرف الكل واقعا معضل بزرگي در جامعه ايران است و نبايد چشمانمان را به روي اين واقعيت ببنديم. حتي در خوزستان هم متاسفانه درصد بالايي از جوانان به مصرف الكل روي آورده‌اند كه شايد به علت سوء تبليغات رسانه‌هايي باشد كه مصرف الكل را براي سلامتي مفيد مي‌دانند. اين تبليغي بسيار خطرناك، كفرآميز و مخالف اصول علمي و پزشكي است.

رييس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز با بيان اين‌كه مصرف مشروبات الكلي يكي از عوامل اصلي در ابتلا به سرطان كبد است، عنوان كرد: به صورت جدي بايد با مصرف مشروبات الكلي كه معضلي اجتماعي است، برخورد كرد. متاسفانه مشاهده مي‌شود كه برخي مغازه‌ها مشروبات الكلي را در قالب نوشيدني‌هاي انرژي‌زا به جوانان مي‌فروشند. بنابراين نبايد اين موضوع را انكار كنيم. چنين موضوعي واقعيت دارد و بايد با جديت با آن برخورد كرد.

طلايي‌زاده با اشاره به تغيير سبك تغذيه در دو دهه اخير در ايران بيان كرد: متاسفانه در حالي كه غربي‌ها به سمت و سوي حذف عادات غلط غذايي مي‌روند، سبك تغذيه در ايران در حال نزديك شدن به شيوه تغذيه غربي‌ها است و از آنجا كه طبيعت انسان به گونه‌اي است كه عادات بد را زودتر جذب مي‌كند متاسفانه تنها از عادات غلط غذايي غربي‌ها الگو گرفته‌ايم.

وي با تاكيد بر لزوم برخورد با فست‌فودها گفت: متاسفانه در كشور با استفاده بي‌رويه از سموم كشاورزي در توليد محصولات گياهي مواجه هستيم. در حالي كه مصرف سبزي‌ها و ميوه‌ها به عنوان يكي از شيوه‌هاي تغذيه‌اي پيشگيري از سرطان به مردم توصيه مي‌شود، گاهي همين سبزي‌ها و ميوه‌ها به علت داشتن سموم كشاورزي بلاي جان مردم مي‌شوند.

رييس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز عنوان كرد: امروزه استرس‌هاي روحي و رواني به عنوان يكي از عوامل بروز سرطان شناخته شده است و استرس‌هاي روحي و رواني نيز در جامعه بسيار بالا است. درصد بالاي حوادث مختلف خود موجب بروز استرس‌هاي روحي و رواني مي‌شود؛ ببينيد در حادثه آتش‌سوزي و فرو ريختن ساختمان پلاسكو تا چه حد استرس و فشار رواني به مردم تحميل شد.

طلايي‌زاده ترس از بيماري‌ها را يكي ديگر از عوامل ابتلا به بيماري‌هاي مختلف مانند سرطان دانست و گفت: طبق آمار مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز، در دو يا سه دهه اخير شيب ابتلا به سرطان در استان خوزستان به ميزان قابل ملاحظه‌اي افزايش يافته است.

وي بيان كرد: سابقه ژنتيكي هر فردي كه با كمتر از 40 سال سن به بيماري سرطان مبتلا شود را حتما بايد بررسي كرد زيرا ابتلا به اين بيماري در سنين كمتر از 40 سال حتماً به عوامل ارثي بازمي‌گردد.

رييس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز گفت: در مركز تحقيقات سرطان دانشگاه جندي شاپور يك بيوبانك شامل نمونه‌هاي سرطان بومي استان خوزستان راه‌اندازي شده و از محققان و دانشمندان علاقمند دعوت مي‌شود در صورت تمايل با مراجعه به اين مركز از امكانات و نمونه‌هاي بومي مركز جهت تحقيقات خود استفاده كند.

در اين همايش از نرم‌افزار بومي ثبت سرطان كه توسط محققان دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز ساخته شده رونمايي شد.

مرکز تحقیقات سرطان